جنایت جدید در غرب سوریه؛ شهادت بیش از ۳۰ شهروند سوری در قتل عام اهالی یک روستای دیگر اعدام ۵۳۲ تن از علوی‌ها توسط شورشیان هیأت تحریر الشام آتش‌سوزی شدید در انبار‌های مواد غذایی در غزه ترامپ از بانک خصوصی آمریکایی شکایت کرد حمایت کشور‌های اروپایی از طرح اعراب برای بازسازی غزه واکنش عراقچی به ادعای ارسال نامه توسط ترامپ به رهبر انقلاب دفاعیات نماینده چین از ایران و برجام در آژانس؛ آمریکا نمی‌تواند از مسئولیت تاریخی خود فرار کند عراق: حشد شعبی یک نهاد رسمی است دولت موقت سوریه مسیر‌های منتهی به شهر‌های منطقه ساحل را بست ترامپ درباره ایران: روز‌های جالبی در پیش است اعدام ۵۲ علوی توسط حکومت موقت سوریه ابراز نگرانی ایران نسبت به تحولات سوریه عراقچی: ایران تا زمان اعمال فشار حداکثری، مذاکره‌ای با آمریکا نخواهد داشت واکنش تهران به اظهارات وزیر خزانه‌داری آمریکا علیه ایران نمایندگی ایران در سازمان ملل: تاکنون نامه‌ای از سوی ترامپ دریافت نکرده‌ایم

آکسیوس: مورا حامل پیام جدید از سوی آمریکا برای ایران نیست

مقام ارشد دولت آمریکا مدعی شد که نماینده اروپا در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین حامل پیام جدیدی از سوی آمریکا نیست.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 11
کد خبر: ۱۳۳۲۳۱

به گزارش راهبرد معاصر یک مقام دولت آمریکا چهارشنبه شب به وقت تهران گفت که «انریکه مورا» نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته‌ای با ایران حامل پیام جدیدی از سوی ایالات متحده نیست.

در حالی که شواهد متعددی نشان می‌دهند که عامل اختلاف در مذاکرات وین تنها به مسئله خروج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی آمریکا محدود نیست، «اکسیوس» به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا مدعی شد که دولت بایدن امیدوار است ایرانی‌ها از خواسته خود در مورد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صرف نظر کنند و پیش‌نویس توافقی را که در وین به دست آمد، امضا کنند.

«انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات وین که روز چهارشنبه برای دومین بار در سال جدید شمسی در تهران حضور دارد با «علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد و به گفت‌وگو نشست.

مورا شب گذشته قبل از عزیمت به تهران در توئیتی با بیان این‌که دوباره برای دیدار با علی باقری و دیگر مقامات درباره مذاکرات وین و دیگر موضوعات راهی تهران هستم، نوشت: کار بر روی بستن شکاف‌های باقیمانده در مذاکرات ادامه دارد.

این دومین سفر مورا به تهران در سال جدید شمسی و با گذشت دو ماه از وقفه در مذاکرات وین در ۲۰ اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۰) است.سفری که در پی پیشنهاد «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان و استقبال وزیر خارجه ایران انجام شده است. مورا هفتم فرودین ماه سالجاری نیز به تهران سفر و ضمن دیدار با علی باقری با حسین امیرعبداللهیان هم دیدار و گفت‌وگو کرد.

سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه در این مدت به جای اینکه پاسخگوی بدعهدی‌های‌شان در قبال تعهدات برجامی باشند، گاه و بیگاه اقدام به صدور بیانیه‌هایی مداخله‌جویانه در امور داخلی ایران و یا طرح ادعاها و اظهاراتی نا به جا کردند و از سوی دیگر شاهد معیارهای دوگانه آنها در برخورد با موضوعات حقوق بشری و تعاریفی چون تروریسم بودیم.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد دیدار مورا با علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکنون قطعی شده است. البته وی یادآور شد که مورا درخواست‌هایی را برای ملاقات با مقامات ایرانی در داخل و خارج وزارت امور خارجه نیز مطرح کرده است.

روز سه‌شنبه نیز «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشته بود: پیشبرد همزمان مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های ظالمانه که ادامه آن با سفر انریکه مورا به ایران دنبال می‌شود، با اجرای شجاعانه طرح تحول اقتصادی، ضمن آنکه نشان‌دهنده ظرفیت بالای مردمی برای اقدامات بزرگ است، از تسلط دولت بر مهمترین پرونده‌های سیاسی و اقتصادی کشور خبر می‌دهد./فارس

ارسال نظر